Obleka & obutev

Užitek ob sankanju je seveda odvisen od pravilne izbire obleke in obutve. Ob nepravilni izbiri bodo spomini na dogodivščino dokaj klavrni, saj bomo premraženi in premočeni težko uživali v vožnjah.
Obleka naj bo nepremočljiva, obenem pa mora tudi dihati, saj se bomo pri hoji navzgor oz. ob hitrem spuščanju navzdol krepko prepotili, kar lahko vodi do hudih prehladov.

oprema

Pomembna je tudi primerna izbira rokavic, saj so periferni deli telesa slabše prekrvavljeni, poleg tega pa včasih zavijamo tudi s pomočjo drsanja rok po tleh, zaradi česar morajo biti rokavice iz močnega in obenem toplega materiala.

rokavice

Čevlji
za rekreativne sankače naj imajo močan in robusten podplat, saj bo tako zavijanje lažje in bolj efektivno, poleg tega naj segajo prek gležnjev, kar bo poskrbelo, da ne bo prišlo do neljubih poškodb gležnjev. Tekmovalni čevlji imajo na petnem delu podplata kovinske špice, ki omogočajo zaviranje tudi na gladkem in trdem ledu.

cevlji

Gamaše
- ker ob zaviranju in zavijanju s proge trgamo majhne koščke ledu in snega, ki potem letijo po zraku, si je smiselno nabaviti gamaše. Ščijo nas pred vdorom snega in ledu pod hlače in čevlje.

Čelada je vedno dobrodošla, pri majhnih otrocih pa skorajda obvezna. Pri izbiri čelade moramo biti pozorni na velikost, saj je prevelika čelada lahko še bolj nevarna kot pa vožnja brez čelade.

ocala_in_celada
Očala nas bodo ščitila pred drobci snega, ki bodo "frčali" po zraku, ko bomo zavirali, preprečujejo pa tudi solzenje oči, ki se bo pojavilo ob velikih hitrostih. Zaradi teh dveh stvari bo naš vid brez zaščite slabši, kar zna biti tudi nevarno. Zato bodimo previdni pri izbiri očal, najboljše bodo kar smučarske, ki dobro tesnijo.

POGOJI UPORABE

Vsebine spletnega mesta SANKANJE.INFO so informativne. SANKANJE.INFO ne prevzema
odgovornosti za točnost in popolnost objavljenih podatkov ali za kakršnokoli
škodo,
ki bi bila uporabniku spletnega mesta povzročena zaradi uporabe objavljenih informacij.

Uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

PODJETJE

Feel Green Travel
Raj Jezersko d.o.o.
http://www.feelgreen.si

Copyright © 2013. Vse pravice pridržane. | Izdelava spletne strani in gostovanje: Hit Lab d.o.o.